preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kraljevica

Upis prvih razreda osnovne škole

OSNOVNE INFORMACIJE VEZANE UZ UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2019./2020.


DOKUMENTI:

Obavijest za roditelje

Zubna-putovnica PGŽ

Upitnik za roditelje

Izvod iz kartona za odabrane liječnike_pedijatre_2020

IzjavaCOVID19

 

Prijave za upis u prvi razred OŠ KRALJEVICA

Dragi roditelji budućih prvašića,

prijave za upis u prvi razred za školsku godinu 2021./2022. održat će se od 25. do 29. siječnja 2021. godine. U nastavku donosimo informacije o upisima i načinu prijave.

INFORMACIJE O PRIJAVI

Prijave za upis u Osnovnu školu Kraljevica provodit će se elektroničkim i telefonskim putem zbog trenutne epidemiološke situacije.

Poveznica za prijavu djeteta je:  https://forms.gle/8ZV6o5ArfMonvLra7​ 

Obrazac je potrebno ispuniti do 29. siječnja. 

Bit će potrebno priložiti dokument s OIB-om i adresom djeteta. Ako dijete ima svoju osobnu iskaznicu, tada je dovoljno priložiti presliku iste, ako nema, potrebno je priložiti rodni list/izvadak iz matice rođenih i presliku osobne iskaznice roditelja s adresom na kojoj je dijete prijavljeno ili potvrdu o mjestu prebivališta/boravišta djeteta. Također, osim kontakt broja roditelja bit će važno navesti adresu elektroničke pošte barem jednog roditelja. S daljnjim tijekom utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole roditelji će biti upoznati nakon prijave. Za sva pitanja stojimo na raspolaganju na broju telefona  051 281 212 ili na e-mail ban.pedagog@gmail.com (pedagoginja škole)

 

ŠKOLSKI OBVEZNICI

u prvi razred školske godine 2021./22. upisuju se djeca koja do 1. travnja 2021. godine imaju navršenih šest godina života, odnosno djeca rođena od 1. travnja 2014. godine do 31. ožujka 2015. godine, kao i djeca kojoj je u prethodnoj školskoj godini odgođen upis ili su privremeno oslobođena od školovanja ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

 

PRIJEVREMENI UPIS

Iznimno, za dijete rođeno od 1. travnja 2015. do 31. prosinca 2015. godine, roditelj/skrbnik može najkasnije do 31. ožujka 2021. godine podnijeti zahtjev za uvrštenje djeteta u popis školskih obveznika pisanim putem ili osobno Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije, Rijeka, Riva 10 ili elektronskom poštom na adrese meri.varqa@pgz.hr   ognjen.simis@pgz.hr  ili ingrid.mrdjen@pgz.hr

Uz obrazloženi zahtjev roditelj/staratelj prilažu: presliku osobne iskaznice roditelja ili potvrdu o promjeni mjesta prebivališta ili boravišta i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta ako je dijete bilo uključeno u predškolski program. Upravni odjel za odgoj i obrazovanje donosi rješenje o prijevremenom upisu za pojedino dijete na temelju mišljenja stručnog povjerenstva za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta PGŽ-a. Obrazac zahtjeva za prijevremeni upis je u prilogu.

 

UTVRĐIVANJE PSIHOFIZIČKOG STANJA DJECE I LIJEČNIČKI PREGLED

Prije upisa u školu Stručno povjerenstvo će utvrditi psihofizičko stanje djece koje će se održati u prostorijama OŠ Kraljevica, a liječnički pregled djece obavit će dr.Miljana Šegulja  u dispanzeru Crikvenica broj telefona 051 784 774)

Roditelji/staratelji će o terminima pregleda biti obaviješteni putem oglasne ploče u vrtiću Orepčić Kraljevica, elektroničkom poštom ili telefonskim putem.

 

ODGODA UPISA

Stručno povjerenstvo škole predložit će Upravom odjelu odgodu upisa u 1. razred osnovne škole osobito ako:

 • procijeni na temelju neposrednoga pregleda i dostavljene dokumentacije o psihofizičkom stanju djeteta da bi odgoda upisa pozitivno utjecala na djetetov psihofizički razvoj,
 • se dijete nalazi ili će se početkom nastavne godine nalaziti na liječenju ili rehabilitaciji u zdravstvenoj ustanovi u trajanju duljem od mjesec dana, ali samo u slučaju da u zdravstvenoj ustanovi u kojoj će se dijete liječiti/rehabilitirati nije organizirana nastava ili ako je dijete uključeno u rehabilitacijske postupke koji će prema procjeni stručnjaka značajno utjecati na njegov psihofizički razvoj.

 

PRIVREMENO OSLOBAĐANJE DJETETA OD UPISA

Privremeno oslobađanje djeteta od upisa u prvi razred osnovne škole ostvaruje dijete kojemu je zdravlje teško oštećeno ili ima višestruke teškoće. Zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole Upravnom odjelu podnosi roditelj/staratelj djeteta. Zahtjev se dostavlja  pisanim putem ili osobno Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije, Rijeka, Riva 10. ili elektronskom poštom na adrese meri.varqa@pgz.hr   ognjen.simis@pgz.hr  ili ingrid.mrdjen@pgz.hr

Uz Zahtjev je  obvezno prilaže: preslika osobne iskaznice roditelja ili potvrdu o promjeni mjesta prebivališta ili boravišta, rješenje o ostvarivanju prava po posebnim propisima, medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom i razvojnom stanju djeteta te nalaz, odnosno mišljenje jedinstvenog tijela vještačenja.

Obrazac zahtjeva za privremeno oslobađanje  je u prilogu.

 

 

UPIS DJETETA U ŠKOLU DRUGOG UPISNOG PODRUČJA

Ukoliko iz nekog razloga želite upisati dijete u našu školu, a ne pripadate našem upisnom području, molimo vas  da predbilježite dijete u školu koju pripada, a nama na e-mail ban.pedagog@gmail.com  Zahtjev za upis.

Zahtjev za upis djeteta u školu drugog upisnog područja je u prilogu.

 

 

PRILOŽENI DOKUMENTI:

 

 1. Više informacija o upisima možete potražiti na:  www.pgz.hr
 2. Javni poziv Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko goranske županije

https://www2.pgz.hr/doc/dokumenti/2020/obrasci/skolstvo/Poziv-planupisa2021-22.pdf

 1. Informacije o upisu

https://www2.pgz.hr/doc/dokumenti/2020/obrasci/skolstvo/Informacija-upisi-21-22.pdf

 1. Obrazac Zahtjeva za prijevremeni upis

https://www.udukz.hr/datoteke/DD/Obrazac%206%20-zahtjev%20za%20prijevremeni%20upis.pdf

 1. Obrazac Zahtjeva za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred

https://www.udukz.hr/datoteke/DD/Obrazac%206-zahtjev%20za%20privremeno%20osloba%C4%91anje%20upisa%20u%20prvi%20razred.pdf

 1. Zahtjev za upis djeteta s drugog upisnog područja

/upload/os-podmurvice-ri/images/static3/1556/File/Zahtjev%20za%20upis%20drugih%20upisnih%20podrucja.doc

 

 

Ponavljamo

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju na broju telefona  051 281-212 ili na e-mail ban.pedagog@gmail.com(kontakti pedagoginja  Škole).

 


TERMINI TESTIRANJA DJECE ZA UPIS U I. razred školske godine 2020./21.

Upravni odjel za odgoj i obrazovanje PGŽ na osnovu mišljenja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo donijelo je mjere za provođenje aktivnosti vezane uz utvrđivanje  psihofizičkog stanja djeteta i u školskim ustanovama.

Testiranje će se obaviti 27. i 28. svibnja 2020.

27.04. je premješten za 27. 05. 2020.

28.04. je premješten za 28.05. 2020.

Sati iz nevažećeg datuma u travnju  su „preslikani“  u nove datume u svibnju. ( oni koji su bili predviđeni za 14.00 sati dolaze u to vrijeme, isto tako oni koji su bili naručeni za 16.30 )

Mjere prilikom testiranja:

 • održavati fizičku udaljenost (najmanje 1,5 m)
 • pojačati higijenu ruku (dezinfekcija ruku kod ulaska i izlaska u ustanovu) te,  koristiti vlastitu olovku kod pisanja testa
 • odgoditi dolazak (djece i roditelja) s povišenom tjelesnom temperaturom i/ili respiratornim smetnjama te osoba sa sumnjom na zarazu COVID-19,
 • redovito prozračivati prostorije.

Za dodatne informacije nazovite psihologinju na broj 0993558593 ili pedagoginju na broj 0981845000

Ravnatelj:

Davor Juriša,prof.


Sistematski pregled kod školskog liječnika:

Prilikom odlaska na liječnički pregled potrebno je ispuniti obrazce koji su u prilogu.

UPUTE ZA UPISNIKE U PRVI RAZRED

UPITNIK ZA RODITELJE

IZVOD IZ ZDRAVSTVENOG KARTONA

IZJAVA COVID-19

 


 

PRIJAVE ZA UPIS U I. RAZRED

od 27. siječnja do 31. siječnja 2020. godine

     za djecu rođenu od 1. travnja 2013. do 31. ožujka 2014. kao i za djecu kojoj je prošle godine odgođen upis, a školski obveznici su.    

                                   

Ponedjeljak, od 9.00 do  14.00 sati u uredu pedagoginje

od 14.00 do 18.00 sati u uredu defektologinje

Utorak, srijeda, četvrtak i petak : 9.00 do 12.00 sati (u uredu pedagoginje)

 

Za  prijavu donijeti preslike sljedećih dokumenata:

1. presliku osobne iskaznice roditelja ili potvrdu o promjeni mjesta prebivališta     odnosno boravišta

2. presliku djetetova rodnog lista ili izvoda iz matice rođenih (ne mora biti nov)

3. OIB djeteta

4. Rješenje o odgodi upisa (ako je lani odgođen)

Prijavu za dijete vrši roditelj/skrbnik; dijete ne treba biti prisutno. Prilikom prijave roditelj će dobiti   termin za sistematski pregled liječnice i termin za utvrđivanje psihofizičkog stanja koje se provodi u školi.

 • Prijave  za djecu koja do 31. ožujka 2020. ne navršavaju  šest godina a  za koju  roditelji žele ostvariti pravo prijevremenog upisa, vrše se u isto vrijeme na istom mjestu, s istim dokumentima (roditelj će dobiti informacije što treba dalje učiniti)
 • Za odgodu upisa također je potrebno obaviti cijeli postupak (koji počinje navedenom prijavom djeteta). Roditelji/skrbnici  koji namjeravaju podnijeti.
 • Zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa također dolaze na prijave u školu (isti termini 27.-31. siječnja, isto mjesto)

Dodatne informacije – u školskom dispanzeru (nadležna liječnica Miljana Šegulja, dr. med., tel. 784-774  ili  na stranici Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije

Ravnatelj:

Davor Juriša,prof.

 

Sukladno Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnoga povjerenstva ("Narodne novine" broj 67/2014.) djeca rođena od 01. travnja 2013. do 31. ožujka 2014. godine obvezna su pristupiti upisu u prvi razred osnovne škole prema upisnim područjima za svaku osnovnu školu, a prema prijavljenom mjestu prebivališta odnosno boravišta djeteta. Prijave djeteta za upis provodit će se od 27. do 31. siječnja 2020. godine u osnovnim školama najbližim mjestu prebivališta/boravišta.

Postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodi se u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja tekuće godine. Iznimno od navedenog roka, djeca s već utvrđenim teškoćama u razvoju trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 01. veljače do 15. travnja tekuće godine kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora.

Sukladno odredbama Zakona o sustavu državne uprave („Narodne novine“ broj 66/2019) pojedini poslovi državne uprave iz nadležnosti ureda državne uprave biti će od 1. siječnja 2020. godine povjereni županijama. Izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju poslovi državne uprave iz područja odgoja i obrazovanja će od 1. siječnja 2020. godine biti povjereni Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije. Slijedom toga, postupak upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. će od početka iduće godine biti u nadležnosti Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije.

Obzirom da je postupak preuzimanja poslova i nadležnosti ureda državne uprave, te definiranje potrebnih administrativnih i tehničkih detalja u tijeku, detaljne i precizne informacije, javni poziv, te plan upisa u prvi razred osnovne škole biti će na odgovarajući način objavljeni i dostavljeni osnovnim školama, dječjim vrtićima i školskim ambulantama početkom 2020. godine.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
IZDVOJILI SMO...

Raspored zvonjenja

1. SAT :   8.15 -  9.00
2. SAT :   9.05 -  9.50

veliki odmor
3. SAT : 10.10 - 10.55
4. SAT : 11.00 - 11.45
5. SAT : 11.50 - 12.35
6. SAT : 12.40 - 13.25
7. SAT : 13.30 - 14.15
8. SAT : 14.20 - 15.05

9. SAT : 15.10 - 15.55

KORISNI LINKOVI

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
CMS za škole logo
Osnovna škola Kraljevica / , HR-51262 Kraljevica / os-kraljevica.skole.hr / ured@os-kraljevica.skole.hr
preskoči na navigaciju