2015-09-28 11:18:52

ZAVRŠNI IZLET OSMIH RAZREDA OŠ KRALJEVICA

Sv. Martin na Muri

U jutarnjim satima 17. rujna 2015. g. nakon opraštanja s roditeljima, krenuli smo na dugo očekivani završni izlet u Međimurje. U pratnji su bili naši razrednici Mirela Grbac i Dragan Malnar te vodič Radovan iz agencije „Fiume tours“. 

Prvi dan smo posjetili Muzej krapinskog pračovjeka u Krapini, a nakon toga smo otišli do dvorca Trakošćan. Nakon razgledavanja dvorca kratko smo odmorili i zaputili se prema toplicama Sv. Martin. Bili smo smješteni u lijepo uređenim apartmanima. Odmah smo krenuli na kupanje u bazene i na večeru. Iako mnogima dan završava večerom, naša zabava je tek uslijedila J. Već na bazenima smo upoznali naše nove prijatelje iz Splita sa kojima smo se družili tijekom noći. Pokušali smo biti tihi,ali jednostavno nije išlo J.

Drugi dan smo krenuli u razgledavanje Čakovca i Varaždina. U Čakovcu smo posjetili Muzej Međimurja, prošetali centrom grada i zatim smo krenuli prema Varaždinu. Uslijedio je razgled poznatog varaždinskog groblja, Entomološkog muzeja sa poznatom zbirkom kukaca. Nakon ručka krećemo prema adrenalinskom parku koji se nalazi na čakovačkim bazenima. Uz pratnju i pomoć instruktora vrlo brzo i bez straha svladali smo sve prepreke. Uslijedio je povratak u naše apartmane i planirani odlazak u disko uz DJ-a. Nakon diska već nas je pomalo uhvatio umor, pa su mnogi od nas zaspali.

Treći dan je započeo u Žabniku na rijeci Muri gdje smo posjetili mlin, vozili se na splavi, ali i šetali labirintom ljubavi. Uslijedio je posjet Muzeju rudarstva Cimper. Unutar kompleksa Cimper nalazi se i mini pivovara i sušiona voća te imali smo priliku isprobati i čips od jabuke. Odlazimo do Selnica i oldtimer muzeja „Šardi“ gdje smo vidjeli izložbu starih automobila, motora i sl. vozila. Kako smo bili pristojni i dobri dobili smo dopuštenje te smo sjeli u automobil „Tatra“ čija je vrijednost procijenjena na ni manje ni više nego na 200 000 €, a automobil je poznat i po njegovim bivšim vlasnicima (Paveliću i Titu). Uslijedio je povratak u apartmane. Dio nas je otišao na bazene, dio na vožnju biciklima. Nakon večere neki naši učenici su pokazali svoje kulinarske sposobnosti te su svima nama, kao i vodiču i vozaču napravili palačinke.

Vrlo brzo je uslijedio i dan povratka. Nakon buđenja očistili smo svoje sobe, spakirali stvari i oko 9:30 krenuli smo prema poznatom svetištu u Mariji Bistrici. Svetište je taj dan bilo prepuno hodočasnika što je bilo vidljivo po više od 200 parkiranih autobusa. Uslijedila je zadnja točka našeg izleta, a to je bio željno iščekivani karting u Karting centru „Špansko“. Uživali smo u vožnji kartingom. Neki od nas su pokazali zavidno znanje vožnje, dok su drugi pokazali kako karting može poslužiti i za košnju trave, iako za to nije namijenjen J.

Umorni, ali prezadovoljni i puni dojmova vratili smo se u Kraljevicu oko 19:30 sati gdje su nas željno dočekali naši roditelji.

                                                                         Diana Halepović, 8.a

 

        

 


Osnovna škola Kraljevica